Návrat k článkom

Afrodiziakai kosmetikoje – įsimylėkite šiuos gaminius

Dažnai kalbama apie maiste esančius afrodiziakus, o kaip dėl kosmetikos? Ar tam tikri ingredientai gali sužadinti pojūčius ir padėti mums įžiebti ugnį kažkieno širdyje? Sužinokite, kokį poveikį gali turėti afrodiziakai kosmetikoje ir kaip natūraliai padidinti libido. Šiame straipsnyje rekomenduojame Jums kai kurius afrodiziakus, esančius kosmetikoje, ir pasakojame apie tam tikrus mūsų muilo dirbtuvės gaminius.

Kas yra afrodiziakas? Natūralūs afrodiziakai

Jau Senovės Graikijoje ir Senovės Romoje afrodiziakai buvo žinomi ir noriai naudojami tarp vyrų ir moterų. Jų pavadinimas kilęs iš grožio, geismo ir vaisingumo deivės vardo – Afroditės. Reguliarus afrodiziakų naudojimas (ypač kosmetikoje) gali paveikti ne tik jūsų išvaizdą, bet ir sužadinti geismą bei pagerinti seksualinius potyrius. Afrodiziakams priskiriamos medžiagos, pirmiausia gerinančios nuotaiką ir sveikatą. Jų naudojimas/vartojimas skatina kraujotaką, mažina stresą, veikia atsipalaidavimo jausmą, taigi ir lytinį potraukį bei seksualinį pajėgumą. Kartais afrodiziakai didina ir potenciją bei libido, teigiamai veikia seksualinius pojūčius. Verta paminėti, kad moteris veikia kitokie afrodiziakai nei vyrus.

Tarp natūralių afrodiziakų yra įvairių maisto produktų (šokoladas, šparagai, ananasai, jūros gėrybės), prieskoniai (gelsvės, muskato riešutai), vaistažolės, augalai (ženšenis, imbieras), gėrimai (raudonas vynas, karštas šokoladas). Kosmetikoje naudojami afrodiziakai tai kvapai ir eteriniai aliejai – jie iš vienos pusės nuramina, o iš kitos – sužadina pojūčius. Eteriniai aliejai, pasižymintys stipriu afrodiziakiniu poveikiu, yra jazminų, levandų, šalavijų, rozmarinų, pelargonijų, vetiverijų, gvazdikėlių, bergamočių, pačiulių, nerolių, rožmedžio, sandalmedžio, ylang-ylang, cinamono, pankolių, imbierų. Kaip veikia natūralūs afrodiziakai? Sakoma, kad jie yra natūralūs stimuliatoriai. Net ir nedidelis šių aliejų kiekis gerina kraujotaką, gerina nuotaiką ir teigiamai veikia lytinį potraukį.

Kodėl verta naudoti kosmetiką, kurios sudėtyje yra afrodiziakų? Nes tuo pačiu metu rūpinamės ir savo oda, ir nuotaika, ir lytiniu potraukiu. Vyrai yra vizualūs sutvėrimai, moterys daugiau dėmesio skiria lytėjimo pojūčiui. Švytinti veido oda, taip pat švelni ir lygi viso kūno oda tikrai pravers vyrų ir moterų kontaktuose, lygiai taip pat kaip vidinė ramybė, savijauta ir atsipalaidavimas.

Natūralūs afrodiziakai kosmetikos serijoje "Meilė".

Mūsų kosmetikos serija „Meilė“ yra kupina afrodiziakų. Jeigu ieškote dovanos mylimam žmogui (taip pat ir sau pačiam!), kosmetikos priemonės „Meilė“ bus puikus pasirinkimas. Atpalaiduoti padeda natūralūs skystas muilas ir masažo priemonės: aliejus, losjonas ir žvakė. Šios priemonės puikiai tinka ruošiant atpalaiduojamąjį masažą ar aromatinę vonią (arba dušą – tiems, kurie neturi daug laiko ar neturi vonios). Žinome, kad kiekvienas žmogus yra skirtingas ir kartais vieno afrodiziako neužtenka, todėl „Meilė“ serijoje yra įvairių medžiagų, kurios pažadins pojūčius ir paveiks mūsų gerą nuotaiką.

Serijoje derinami pačiulių, ylang-ylang ir greipfrutų eteriniai aliejai. Pačiulių eterinis aliejus ramina odą ir mažina uždegimą esant  odos problemoms, tokioms kaip egzema ir aknė. Intensyvus, egzotiškas ir žemiškas jo kvapas kai kurių žmonių laikomas geidžiamu. Šis aromatas gali turėti įtakos pojūčiams ir sukelti teigiamas emocijas bei sužadinti romantiškas nuotaikas. Tokiu būdu gali padėti padidinti troškimą arba palengvinti atsipalaidavimą ir sukurti intymią atmosferą.

Be to, pačiulių aliejus dažnai naudojamas aromaterapijoje dėl savo atpalaiduojančių ir raminančių savybių. Tai gali sumažinti stresą ir įtampą, o tai gali padėti pagerinti nuotaiką ir pasirengti intymiems santykiams.

Savo ruožtu ylang-ylang aliejus mažina stresą, teigiamai veikia nervų sistemą ir atpalaiduoja. Jo kvapas dažnai apibūdinamas kaip saldus, egzotiškas ir jausmingas. Jis gali sukelti teigiamas emocijas, padeda atsipalaiduoti ir stimuliuoti pojūčius, o jo kvapas gali būti siejamas su romantiškomis ir intymiomis situacijomis. Aromaterapijoje ylang-ylang aliejus dažnai naudojamas stresui malšinti, įtampai mažinti ir nuotaikai gerinti. Veikia kaip afrodiziakas, stimuliuojantis pojūčius ir padedantis sukurti romantiškoms akimirkoms palankią atmosferą.

Greipfrutų eterinis aliejus dažnai asocijuojasi su energijos suteikiančia ir džiugia nuotaika. Būtent vaisiniai aromatai prisideda prie savijautos ir nuotaikos gerinimo, o tai yra labai svarbu intymumui. Greipfrutų kvapas taip pat gali sužadinti pojūčius ir susidomėjimą, taip sukeldamas malonius jausmus ir sužadindamas uoslę, o tai savo ruožtu turi įtakos lytiniam potraukiui. Greipfrutas yra labai gaivus vaisius, o jo kvapas siejamas su šviežumu ir grynumu. Toks įspūdis prisideda prie patrauklumo ir komforto jausmo romantiškoje aplinkoje.

Masažas, žadinantis pojūčius

Be romantiškų ingredientų mūsų „Meilė“ serijos gaminiuose, pats masažas laikomas afrodiziaku, nes jis gali sužadinti pojūčius, padidinti intymumą ir sustiprinti seksualinį potyrį. Štai keletas priežasčių, dėl kurių masažas dažnai laikomas afrodiziaku:

- Atsipalaidavimas ir streso mažinimas: masažas gali padėti giliai atsipalaiduoti ir sumažinti stresą. Sukeldami palaimos ir atsipalaidavimo pojūtį, masažai padeda atsipalaiduoti tiek fiziškai, tiek emociškai, o tai skatina intymumą ir didesnį malonumą seksualinės veiklos metu.

- Kraujotakos gerinimas: masažas stimuliuoja kraujo apytaką, dėl to padidėja kraujotaka erogeninėse srityse. Pagerėjusi kraujotaka gali sustiprinti pojūčius ir pagerinti seksualinę potyrį.

- Pojūčių stimuliavimas: prisilietimas masažo metu gali būti nepaprastai žadinantis ir stimuliuojantis pojūčius. Švelnios glamonės, odos glostymas ir masažavimas sukelia malonius jausmus, stiprina artumą ir žadina lytinį potraukį.

- Emocinio ryšio užmezgimas: masažas yra artumo ir rūpestingumo veiksmas, kuris sukuria emocinį ryšį tarp partnerių. Liesdami vienas kitą ir rūpindamiesi kito žmogaus savijauta, sukuriame daugiau intymumo ir pasitikėjimo santykiuose.

Verta paminėti, kad masažai yra labai individualus reikalas ir jų poveikis gali būti skirtingas. Svarbu bendrauti su savo partneriu/partnere ir susitarti dėl pageidavimų, ribų bei įsitikinti, kad masažas yra patogus ir malonus abiem pusėms.

Afrodiziakai kosmetikoje – kvapiosios levandos

Vienas iš puikių afrodiziakų tiek vizualiai, tiek pagal kvapą, yra levandos. Jis pasižymi išskirtiniu kvapu, kuris apibūdinamas kaip švelnus gėlių, šviežumo ir žolelių kvapas. Šis aromatas daugeliui žmonių gali būti malonus ir atpalaiduojantis.

Kalbant apie afrodiziakus, svarbiausia sukurti tinkamą atmosferą ir nuotaiką, puoselėjančią intymumą. Levandų aliejus padeda sukurti atpalaiduojančią ir raminančią atmosferą, kuri savo ruožtu padeda sumažinti stresą ir įtampą. Gali padėti nuraminti protą ir atpalaiduoti kūną, o tai svarbu siekiant didesnio artumo.

Be to, levandų aliejaus raminamasis poveikis gali padėti sumažinti įtampą ir nerimą, o tai yra naudinga gerinant seksualinio gyvenimo kokybę. Geresnė psichinė ir emocinė savijauta lemia didesnį atvirumą ir didesnį pasirengimą intymumui.

Todėl kasdienei priežiūrai puikiai tiks levandų hidrolatas arba muilas „Sūrios levandos“. Hidrolatas rekomenduojamas veido priežiūrai kaip tonikas, naudojamas ryte ir vakare arba kaip gaivinanti dulksna, naudojama net kelis kartus per dieną (ypač raminanti kai lauke karšta!). Muilas pravers kasdieninėje ne tik rankų, bet ir viso kūno priežiūroje.Dół formularza

Aromatingi rozmarinai

Dar vienas populiarus afrodiziakas – rozmarinas. Mūsų pasiūlyme rasite kosmetiką, kurioje derinamos rozmarino ir citrusinių vaisių natos. Verta paminėti, kad citrusiniai kvapai nėra afrodiziakai, tačiau jie stipriai veikia pojūčius. Apelsinų, citrinų ar greipfrutų aromatai prideda energijos ir skatina veiksmus (labai įvairius). Rinkdamiesi rozmariną galite rinktis muilą „Apelsinas ir rozmarinas“ su rozmarino šakelėmis, „Rozmarinų ir mandarinų“ cukraus šveitiklį arba „Citrinų ir rozmarinų“ vonios burbulą.

Rozmarino kvapas yra šviežias, žolelių aromato ir gaivus. Kai kurie žmonės gali patirti teigiamą poveikį pojūčiams ir stimuliacijai, o tai gali turėti įtakos lytiniam potraukiui. Rozmarinas kartais apibūdinamas kaip stimuliuojantis ir energijos suteikiantis augalas, kuris suteikia gyvybingumo ir gerina nuotaiką. Tai savo ruožtu gali paveikti seksualinį aktyvumą. Rozmarinų eterinis aliejus taip pat žinomas dėl savo atpalaiduojančių ir raminančių savybių. Jei stresas ir įtampa yra kliūtis seksualinėje srityje, atpalaiduojantis rozmarino poveikis tikrai padeda sumažinti šiuos veiksnius ir pagerinti pojūčius.

Nerolio aliejus romantiškam pasimatymui

Nerolio aliejus yra vertingas eterinis aliejus, išgaunamas iš karčiųjų apelsinų žiedų. Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl jis dažnai asocijuojasi su romantiškumu, yra jo gėlių, saldus ir kartu subtilus aromatas. Nepaprastai malonus ir raminantis pojūčius. Kai įkvepiame neroli kvapo, jis gali sukelti teigiamas emocijas ir sužadinti romantiškus jausmus. Tai aromatas, galintis sužadinti romantiškus pojūčius ir įtraukti mus į nepakartojamą atmosferą. Jei kalbama apie romantiškas akimirkas su partneriu, šis aliejus taip pat gali padėti užmegzti emocinį ryšį, nes neroli kvapas siejamas su meilės, rūpesčio ir švelnumo jausmais. Masažui ar maudymuisi rekomenduojame itin lengvą „Apelsinų žiedų ir mandarinų“ aliejų.