Návrat k článkom

Ar kosmetika turi lytį?

Ar įmanoma ir ar verta kosmetiką skirstyti į skirtą moterims ir vyrams? Riba tarp to, kas yra skirta moterims, ir to, kas skirta vyrams, tampa vis mažiau ryški. Geriausias pavyzdys yra mada – iš pradžių paprastai vyriški drabužiai ar avalynė su laiku tapo neatsiejama moterų garderobo dalimi ir atvirkščiai. Mūsų nuomone, panašiai yra ir su kosmetika – sunku aiškiai atpažinti tik vyrišką ar tik moterims skirtą kosmetiką. Joks konkretus gaminys nėra pritaikytas tam tikrai lyčiai, o labiau odos tipui, plaukams ar specifinėms odos problemoms. Ieškome kosmetikos, kuri būtų atsakymas į mūsų problemas, susijusias su priežiūra, o ne pagal lytį. Kiekvienas, norintis pasirūpinti sveika savo odos išvaizda, visų pirma turėtų orientuotis į natūralius ingredientus – didelę reikšmę turi kosmetikos gaminių sudėtyje esančių ingredientų kokybė.

Vyrų ir moterų oda

Ar skiriasi vyrų ir moterų odos struktūra? Kiekviena oda, nepriklausomai nuo lyties, susideda iš trijų sluoksnių: epidermio, dermos ir poodinio audinio. Tam įtakos turi mūsų organizmo gaminami hormonai – skirtingi abiejų lyčių atstovams. Anatominiai skirtumai taip pat svarbūs. Vyrai turi didesnį kraujagyslių tankį ir daugiau riebalinių liaukų, jų oda dažniau susiduria su odos problemomis (aknė, inkštirais, uždegimais) ar hiperhidroze. Vyrų oda yra storesnė nei moterų ir padengta daugiau plaukų. Deja, vyrų oda dažnai būna šiurkšti, nemaloni liesti ir net suragėjusi. Vyrai turi riebią odą, todėl ji nėra linkusi išsausėti. Moterys, atvirkščiai, dažniau turi sausą ir jautrią odą, bet odos problemos yra švelnesnės. Daugelis moterų turi problemų su odos elastingumu, kuris yra susijęs su dažnais hormonų pokyčiais (menstruaciniais ciklais, nėštumu). Savo ruožtu, vyrų testosteronas teigiamai veikia kolageno skaidulas, dėl kurių oda tampa elastingesnė. Nepaisant skirtumų, kiekvienas iš mūsų gali turėti gražią ir spindinčią odą, svarbiausia yra kasdienė priežiūra ir reguliarus tinkamai parinktos ir efektyvios kosmetikos, pilnos vertingų medžiagų, naudojimas.

Kokią kosmetiką naudoti vyrams ir moterims?

Tiek vyrų, tiek moterų vonios kambariuose turėtų atsirasti pagrindinė veido, odos, plaukų ir intymių vietų kosmetika. Daugelis žmonių iš karto pagalvos apie veido gelį, muilą ar dušo želė, šampūną ir kosmetiką intymioms vietoms. Be abejo, galite naudoti visą šią kosmetiką, tačiau mes, kaip „Cztery Szpaki“ muilo dirbtuvė, pasisakome už tai, kad būtų sumažintas kasdienei priežiūrai naudojamas kosmetikos kiekis, renkamės natūralias medžiagas ir esame ištikimi zero waste idėjai. Tarp mūsų gaminių rasite universalių, įvairios paskirties kosmetikos priemonių.

Mūsų perkamiausia prekė „Išskirtinis kietas prausiklis“ puikiai tiks visų aukščiau paminėtų zonų priežiūrai. Nieko keisto – „Išskirtinis kietas prausiklis“ yra visų kubelių karalius. Tai gaminys, atspindintis zero waste idėją. Įsivaizduokite, kad į kelionę kraunatės kosmetinę. Įmetate: šampūną, dušo želė, veido gelį, intymios higienos gelį, skutimosi putas...
O dabar tas pats scenarijus su „Išskirtiniu prausikliu“: pakuojate tik jį. Na, gal dar dezodorantą ;) End of story.
Būtent tokia ir buvo šios formulės koncepcija – prausiklis turėjo būti patogus, daugiafunkcis, galbūt universalus, ekonomiškas ir veganiškas. Ir būtent toks ir yra. Jis sėkmingai pakeičia keletą priežiūros priemonių – planetos, piniginės ir kosmetinės dėkle esančios erdvės labui. Todėl tai puiki kosmetikos priemonė per atostogas.

Visi šiame muile esantys ingredientai puikiai tinka viso kūno odos (įskaitant veidą ir intymias vietas) ir plaukų (taip pat ir veido plaukų) priežiūrai. Jo bekvapis pagrindas yra pagamintas iš švelnių, augalinių valomųjų priemonių ir maitinamųjų sviestų bei aliejų (sudėtyje yra, be kita ko, kakavos sviesto, saulėgrąžų aliejaus, taukmedžio sviesto, murumuru sviesto), kurie regeneruoja odą ir plaukus bei padeda išlaikyti optimalų hidratacijos lygį.
„Super kremas“ specialioms užduotims puikiai papildys tokią priežiūrą. Mūsų pasiūloje rasite ne tik šampūnų, bet ir muilų plaukams. Mūsų nuomone, kiekvienas turime rasti savo būdą, kaip pasirūpinti oda, pasitikrinti, kas būtent veikia ir tinka mūsų odai. Sveikos išvaizdos pagrindas yra reguliari priežiūra – ar renkamės vyrišką, ar moterišką kosmetiką, yra antraeilis dalykas (tiksliau, tai tikrai neturi jokios įtakos sprendimui, ar pirksime ir naudosime gaminius).

Vyriška kosmetika moterims

Sugriaukime kelis mitus apie vyrišką kosmetiką. Dažnai susiduriame su mitu, kad kai kurių kategorijų vyriška kosmetika pasižymi geresne sudėtimi, ilgiau suteikia gaivumo pojūtį, o jos kvapas intensyvesnis. Moterims dažniausiai rekomenduojamos vyriškos kosmetikos priemonės yra dezodorantai ir dušo želė, taip pat skutimosi putos (moterų atveju – bet kokiems plaukams, išskyrus veido plaukus). Mūsų nuomone, viskas priklauso nuo individualių odos poreikių. Su pirmuoju susijęs ir kitas mitas – kosmetikos rinkoje vyrams skirtos kosmetikos yra mažiau, todėl ji yra kokybiškesnė. Tiesą sakant, visa tai susiję su kosmetikos ingredientais ir pačiu gamintoju (prekės ženklo filosofija, vertybėmis). Vienintelis dalykas, su kuriuo galime sutikti, yra tai, kad kosmetika vyrams komponuojama pagal visiškai kitokias kvapo natas nei moterų. Iš tikrųjų ši tendencija yra matoma. Tačiau niekas netrukdo naudoti vyrišką kosmetiką moteriai ir moterišką kosmetiką vyrui – jei kvapas mus ramina, mums jis gerai asocijuojasi ir tiesiog norime taip kvepėti, neverta žiūrėti į etiketes, ar tai moteriškas ar vyriškas gaminys (bet visada verta perskaityti gaminio sudėtį!). Taip pat verta suvokti, kad moterims skirtos kosmetikos priemonės labai dažnai turi akį traukiančias pakuotes ir yra geriau reklamuojamos, tačiau taip yra dėl to, kad konkurencija labai stipri.

Drąsus duetas nebūtinai vyriškas

„Czterech Szpaki“ muilai kuriami pagal originalias receptūras ir gaminami amatiniais metodais, naudojant aukščiausios kokybės natūralias žaliavas. Tarp mūsų žymių gaminių yra rinkinys „Drąsus duetas“, kurį sudaro du natūralūs muilai: „Wyrwidąb“ ir „Waligóra“. Iššukių nebijantis rinkinys, mūsų nuomone, tiks tiek moterų, tiek vyrų odai. "Wyrwidąb" muilas puikiai tiks veido ir kūno odos priežiūrai. Jo sudėtyje rasite aktyviosios anglies, kuri kruopščiai valo ir padeda atsikratyti inkštirų (puikus pasirinkimas tiek vyrams, tiek moterims, turintiems šią odos problemą). Žalias sluoksnis praturtintas lauramedžio aliejumi, kitaip dar vadinamu laurų aliejumi. Dėl jo šis muilas tampa priemone, kuri reguliuoja sebumo gamybą, valo odą, atkemša poras, mažina spuogų atsiradimą, minkština odą ir daro ją lygesnę, mažina uždegimus. Panaudojus „Wyrwidąb“ gaminį, pravartu panaudoti toniką ar hidrolatą, kad būtų atkurtas tinkamas odos pH.

Antrasis iš dueto „Waligóra“ pravers plaukų (ir/ar barzdos) priežiūrai. Muilas pasižymi dideliu ricinos aliejaus kiekiu, kuris išgarsėjo dėl savo neįtikėtinos galios: maitina, stiprina bei suteikia blizgesio plaukams. Jis taip pat yra atsakingas už intensyvias ir kremines putas, Kurios puikiai tinka barzdos skutimosi pagrindui. Moterys (nors ir ne tik) tikrai įvertins „Waligóra“ poveikį depiliuojant kojas ar pažastis.

Tiek vyrų, tiek moterų nosiai patiks šiek tiek miško, truputį gėlių bei gaivus „Waligóra“ kvapas. Tai dėka natūralių eterinių aliejų: levandų, pušų ir mėtų, kurie kartu sukuria unisex derinį.

Kaip matote - „Drąsus duetas“ gali būti sėkmingai naudojamas... duete. Vyro ir moters J

Unisex kosmetika, tinkanti abiem lytims

Didžioji dauguma mūsų kosmetikos priemonių yra skirta tiek moterims, tiek vyrams (damoms greičiausiai neprireiks „Brodomir“ barzdos aliejaus, bet kas žino, gal atrasite šiam stebuklui kitokį panaudojimą). Kai kurie gaminiai yra skirti ypatingai priežiūrai, pavyzdžiui, odai, turinčiai problemų (deguto muilas). Kai kurias kosmetikos priemones (pavyzdžiui, „Drąsus duetas“) rekomenduojame daugiausia vyrams, tačiau tai nereiškia, kad prieš išsiųsdami patikriname, kas jį užsakė – šį rinkinį galite naudoti kartu. Savo kosmetiką kuriame taip, kad oda po jos naudojimo įgautų natūralų švytėjimą ir sveiką išvaizdą. Visa kosmetika kupina natūralių, vertingų ingredientų – sudėtyje rasite natūralių aliejų, sviestų ir eterinių aliejų. Unisex kosmetika iš „Cztery Szpaki“ muilo dirbtuvės gražiai atrodo, kvepia, yra nekenksmingi aplinkai ir supakuoti laikantis „zero waste“ principo. Kaip matote, nusprendėme sukurti kosmetiką, kuri rūpinsis vartotoju visapusiškai. „Cztery Szpaki“ prekės ženklo tikslas – visapusiška, universali ir draugiška priežiūra. Štai kodėl mūsų pasiūla dabar gana sparčiai auga ir tampa vis turtingesnė. Tačiau vis tiek stebime ir rūpinamės, kad kiekis žengtų koja kojon su kokybe.