Návrat k článkom

Į ką atkreipti dėmesį renkantis kosmetiką naujagimiui?

Naujagimių priežiūra turėtų būti paprasta, natūrali ir saugi. Gaminių perteklius tam tikrai nepadeda, priešingai – gali apkrauti labai švelnią odą. Svarbu, kad būtų trumpa gaminio sudėtis, švelnios formulės bei sudedamosios dalys, kuriuose gausu maistinių medžiagų. Natūrali kosmetika neabejotinai yra geriausias pasirinkimas, nes ji atitinka visas šias sąlygas ir patenkina kiekvieną kūdikio odos poreikį. Patikrinkite, kokią kosmetiką naujagimiui pasirinkti, ir sužinokite apie kai kuriuos pagrindinius gaminius, kuriuos „Cztery Szpaki“ paruošė tam, kad padėtų kasdien rūpintis kūdikio sveikata. 

Pagrindinės kosmetinės kūdikio priežiūros prielaidos

Ruošdamiesi vaikelio atėjimui, tėvai komplektuoja reikalingus daiktus, kad bendros kelionės pradžioje jam nieko nepritrūktų. Vienas iš svarbių šio projekto elementų – geriausios kosmetikos kasdienei jautrios kūdikio odos priežiūrai įsigijimas. Mažo žmogaus gležnos odos poreikiai visiškai kitokie nei kelerių metų ar suaugusio žmogaus. Pradiniame etape kūdikio odai reikia ypatingo dėmesio ir priežiūros – priežiūra šiame etape turi didelę reikšmę tolesnei odos sveikatai ar galimoms jos ligoms. 

Tad kaip spręsti šią temą ir ką įsigyti, kad vaiko kosmetikos rinkinyje nieko netrūktų? Jei susitelkiate dėmesį į tai, kad nieko nepamirštumėte, nepersistenkite su preparatų skaičiumi – jų perteklius nėra gerai. Dermatologai rekomenduoja laikytis atsargumo ir saiko. Ką tik gimusiam kūdikiui nereikia keliolikos skirtingų gaminių, skirtingoms kūno dalims. Naujagimio priežiūroje neabejotinai verta vadovautis posakiu, kad mažiau yra daugiau – užtenka kelių kosmetikos priemonių, tačiau geros kokybės ir saugių odai. Rinkdamiesi jas stenkitės nesusivilioti daugybe gražių, spalvingų pakuočių, kurių kiekviena žada kaip niekas kitas pasirūpinti jūsų kūdikio oda. Neatsižvelkite į atskirų prekių ženklų populiarumą, draugų rekomendacijas ar konkrečių produktų kainas – nė viena iš šių prielaidų negarantuoja produkto saugumo ir tinkamos kokybės. Naujagimio atveju svarbus tik vienas dalykas: kosmetikos priemonių SUDĖTIS. 

Kokia naujagimiui skirta kosmetika yra geriausia? 

Atsakymas į šį klausimą paprastas ir trumpas: natūrali. Vaiko oda neturėtų būti veikiama medžiagų, tokių kaip SLS, SLES, dirbtinių dažiklių ir kvapiųjų medžiagų, parabenų, stiprių konservantų, silikonų ar iš naftos gaunamų medžiagų. Jie gali sukelti dirginimą, paraudimą, alergines reakcijas ar uždegimus, juolab kad naujagimio oda dar nesubrendusi, plona ir gležna. Rinkitės trumpos, saugios sudėties natūralią kosmetiką – toliau tekste rekomenduosime konkrečius preparatus. 

Be švelnių priemonių, skirtų naujagimio kūnui prausti ir odai drėkinti, pirkite fiziologinį tirpalą naujagimio akims plauti (verta susidraugauti su fiziologiniu tirpalu, nes jis yra skirtas taip pat nosies ir ausų valymui), apsauginį kremą ar tepalą nuo vystyklų bėrimo (kremą nuo vystyklų bėrimo verta tepti kiekvieną kartą keičiant sauskelnes) ir drėgnas servetėles. Taip pat pravers sterilūs vatos tamponėliai. Virkštelės priežiūrai specialaus preparato nereikia. 

Natūralios sudedamosios dalys – palaiko kūdikio odos priežiūrą

Ar norite tinkamai prižiūrėti kūdikio odą? Rinkitės gėrį, sklindantį iš gamtos. Natūralios kosmetikos pagrindą sudaro veikliosios medžiagos, gaunamos iš gausybę vitaminų turinčių augalinių sviestų ir aliejų, taip pat augalų ekstraktai bei raminančios medžiagos. Dėl to šio tipo preparatai valo, maitina, drėkina ir ramina, taip pat puoselėja ir stiprina jautrią vaiko odą bei saugo nuo išorinių veiksnių. Kūdikio ir naujagimio odai skirti preparatai turėtų būti pritaikyti pagal vaiko amžių – įsitikinkite, kad kosmetikos priemonė yra pažymėta, kad ją galima naudoti nuo pirmųjų gyvenimo dienų. Hipoalerginiai gaminiai taip pat yra geras pasirinkimas – jie turi kruopščiai parengtas receptūras, kurios iš esmės yra švelnios ir nesukelia alergijos. Tačiau tokie gaminiai neturėtų būti naudojami visą laiką. Jei vaiko oda sveika ir jai nereikia ypatingos priežiūros, užteks tradicinės, švelnios kosmetikos ką tik gimusiam kūdikiui. 

Kosmetika naujagimiui iš „Cztery Szpaki“ dirbtuvės 

Naršote interneto svetainėse, skaitote daugybę straipsnių, randate skirtingų rekomendacijų ir jaučiate, kad galite pasimesti? Giliai įkvėpkite ir atsipalaiduokite. Esate toje vietoje, kurioje rasite gerus gaminius savo vaikeliui. Turime keletą gaminių, sukurtų specialiai patiems mažiausiems. Didžiuojamės tuo, kad jie dažnai rekomenduojami gimdymo mokyklose ir išgirstame tiek daug gražių žodžių apie juos iš naujų tėvelių. Susipažinkite su mūsų herojais, kurie maitina epidermį ir ramina sudirgimus, o kiekvienas iš jų veiksmingai drėkina odą. 

„Ančiukas“ – priežiūros aliejus

Ką naudoti naujagimio maudymui? Rekomenduojame „Ančiuką“. „Ančiukas“- tai švelnios kūdikio odos priežiūrai skirtas aliejus, kurį galima naudoti nuo pat pirmos gyvenimo dienos. Puikiai tinka tiek maudymuisi, tiek kūno masažui. Sudėtis labai trumpa, o kiekviena iš keturių sudedamųjų dalių (trys iš jų yra augaliniai aliejai) suteikia tai, kas geriausia. Pagrindas yra saulėgrąžų aliejus, kuris stiprina natūralų apsauginį odos barjerą, dėl to apsaugo nuo vandens praradimo iš odos ir saugo ją nuo aplinkos taršos. Šis aliejus pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, regeneruoja odą ir palieka ją švelnią. Abrikosų kauliukų aliejus yra atsakingas už greitą kosmetinės priemonės įsisavinimą ir nesudaro riebaus sluoksnio. Sudėtyje yra nesočiųjų riebalų rūgščių ir vitamino A, kurių dėka jis ramina, maitina ir lygina odą. Kviečių gemalų aliejus veikia kaip emolientas, kuriame gausu vitamino E. Jis rūpinasi tinkamu odos drėkinimo lygiu, minkština ją ir palaiko epidermio atsinaujinimą, o tai ypač svarbu esant galimiems nutrynimams ar išsausėjimui. Tuo tarpu medetkų maceratas yra atsakingas už natūralaus odos lipidinio sluoksnio stiprinimą, todėl oda tampa švelni ir lygi. Šis priežiūros aliejus yra uždarytas stikliniame buteliuke su patogiu purkštuvu.

[widget Kaczuszka]

<H3> Muilas "Meškiukas“ su lanolinu ir "Meškiukas“ su veganišku lanolinu

Nuo pat pirmos gyvenimo dienos su Jumis gali būti ir „Meškiukas“ su lanolinu. Muilas itin universalus ir švelnus, putos malonios, o kvapas labai lengvas. Sudėtyje yra kokosų aliejaus, kkuris užtikrina tinkamą odos drėkinimą ir jos elastingumą, ricinų aliejus regeneruoja odą ir ramina sudirgimus bei alyvuogių aliejus, kuris palaiko optimalų drėkinimo lygį, o kūdikio odelė tampa švelni ir lygi. Taukmedžių sviestas sukuria natūralų ir veiksmingą barjerą nuo neigiamo žalingų išorinių veiksnių poveikio, o iš avies vilnos gaunamas lanolinas pasižymi valomuoju, tepamuoju ir apsauginiu poveikiu. Jis jau ne vieną šimtmetį yra naudojamas gaminant kremus ir tepalus. Sukuria lengvą plėvelę ant odos paviršiaus, kuri apsaugo epidermį nuo vandens praradimo. Tačiau jei nemėgstate lanolino – turime alternatyvą. Tai yra „Meškiukas“ su veganišku lanolinu, kurį sudaro taukmedžio sviesto, dervos glicerolio esterių ir kanifolijos rūgščių mišinys bei nemuilinama alyvuogių aliejaus frakcija. 

[widget Miś z lanoliną | widget Miś z wegańską lanoliną]

Natūralus skystas muilas „Burbuliukas“

Bijote, kad pritrūks rankų palaikyti kūdikį vonioje ir tuo pačiu metu sukioti „Meškiuką“ delnuose? Turime sprendimą: skystas muilas buteliuke (žinoma - stikliniame, nes „less waste“ yra viena pagrindinių mūsų vertybių) su puikiai veikiančiu dozatoriumi. „Burbuliukas“ gali būti tepamas ant odos nuo pirmos gyvenimo dienos, o tyrimai patvirtina, kad jis puikiai tiks jautrios odos priežiūrai. Jo užtenka ilgam laikui, nes – skirtingai nei daugelis kitų gaminių – tai turtinga ir veiksminga kūdikio odai vertingų ingredientų sudėtis. Muilo bazė, kurią, be kita ko, sudaro glicerinas, kokosų aliejus, alyvuogių aliejus ir kokamidopropilo betainas (kuris susidaro iš cukrinių runkelių ir kokosų riebalų rūgščių), maitina odą ir saugo ją nuo išsausėjimo. Jį panaudojus epidermis yra švarus ir švelnus liesti. Pridėjome taip pat pantenolio, kuris taip pat užtikrina optimalų drėkinimą bei ramina odą. Medetkų žiedų aliejaus ekstraktas bei gysločio lapų aliejaus ekstraktas ramina, gydo, saugo ir regeneruoja odą. Paskutinė maloni „Burbuliuko“ savybė – kvapas. Išbandėme neakivaizdų levandų ir sodo krapų derinį. Šis eterinis duetas sukūrė žolelių ir gėlių aromatą. Jis yra lengvas ir atpalaiduojantis, ramina ir padeda užmigti. Jis visiškai saugus kūdikiams. Gera žinia yra tai, kad muilą taip pat galite naudoti kaip plaukų šampūną

Hipoalerginis skystas muilas

Tačiau jei jums artimesnis yra skystas muilas be eterinių aliejų ir jums reikalingas yra gaminys, kuris praėjo dermatologinius tyrimus dėl nealergizuojančių savybių ir sumažina dirginimo riziką iki minimumo – pristatome hipoalerginį skystą muilą. Tai dar vienas gabus prausimo skystis. Jis yra labai ekonomiškas, greitai putoja ir lengvai nuplaunamas. Jis įveiks iššūkius, kuriuos kosmetikai kelia labai jautri oda. Jo sudėtis – natūralus odos valančių ir ją prižiūrinčių medžiagų kvintetas, užtikrinantis jos švelnumą, drėkinimą ir glotnumą. Jei jūsų vaikas nėra linkęs į alergiją, tačiau kovojate su laikinomis odos problemomis – tai taip pat bus geras pasirinkimas. 

Taukmedžio sviestas

Grynas taukmedžio sviestas yra mėgstamas, tačiau jis dar nesulaukė tokio populiarumo ir pripažinimo, kokio nusipelnė. Tuo tarpu tai nuostabi žaliava, kuri yra plačiai naudojama ir gali pakeisti daugumą kosmetikos priemonių. Jei domitės jo galimybėmis, skaitykite straipsnį apie taukmedžio sviesto panaudojimą veidui ir kūnui. Taukmedžio sviestas yra visiškai natūralus ir hipoalergiškas, jį galite naudoti be baimės nuo pirmos vaiko gyvenimo dienos. Tai gaminys, pasižymintis išskirtinėmis drėkinamosiomis, maitinamosiomis ir minkštinančiomis savybėmis. Galite naudoti kaip apsauginį kremą po vystyklais ir tepti galimus nutrynimus kirkšnyje – tai stebuklinga priemonė sudirgimams ir nutrynimams numalšinti, taip pat padeda nuo sauskelnių sukeliamo bėrimo. Taukmedžio sviestas pravers tepant kūdikio veidelį, kad apsaugotų nuo šalčio, vėjo ir saulės (tuomet jis veikia kaip lengvas drėkinamasis kremas). Preparatas yra tankios konsistencijos, todėl tam, kad į gležną kūdikio odelę netepti tirštos kosmetikos ir palengvinti gyvenimą sau bei jam, geriausia į vonią įpilti šiek tiek ištirpinto sviesto. Atliks savo nuostabų darbą ir be jokių pastangų!

Šios kelios pagrindinės kosmetikos priemonės leidžia visapusiškai prižiūrėti naujagimio odą. Šie gaminiai tinka taip pat ir kūdikiams. Remiantis kai kuriomis rekomendacijomis, verta rinktis gaminius, turinčius atitinkamus „Vaiko sveikatos centro“, „Motinos ir vaiko instituto“ ar „Nacionalinio higienos instituto“ sertifikatus. Bet čia situacija panaši, kaip ir ekologiškų gaminių sertifikavimo atveju – yra daug preparatų, kurie neturi atitinkamo ženklinimo ant pakuotės, bet yra ekologiški ir gali turėti net geresnę sudėtį nei gaminiai su atitinkamais ženklais (apie tai rašėme plačiau straipsnyje sertifikatai ant natūralios ir ekologiškos kosmetikos). Ne visos dėmesio vertos kosmetikos priemonės kūdikiams ir naujagimiams turi tam tikrų įstaigų sertifikatus, tačiau jų sudėtis ir gamintojo reputacija pakankamai tvirtai pasisako už šių natūralių preparatų naudojimą. Jų naudojimas suteikia galimybę kuo geriau prižiūrėti gležną mažo vaikelio odą. Išpuoselėta, sudrėkinta ir pamaitinta vaiko oda įrodo, kad šis sprendimas buvo teisingas. 



Autorė:

Justyna Pogorzelska

Muilo dirbtuvė „Cztery Szpaki“