Návrat k článkom

Kaip prižiūrėti odą po šveitimo?

Žinomas ir mėgstamas gaminys. Su riešutų kauliukų mikrogranulėmis, gėlių žiedlapiais, eteriniais aliejais. Iš druskos, cukraus, kavos tirščių. Kvapnūs šveitikliai gali būti išsigelbėjimas pavargusiai, įtemptai galvai, bet visų pirma odai – papilkėjusiai, su užsikimšusiomis poromis, riebiai ir šiurkščiai. Tačiau ar žinote, ką būtina padaryti po šveitimo? Odos priežiūra po šveitimo yra labai svarbu, todėl mes žingsnis po žingsnio padėsime jums tai padaryti.

Kūno šveitikliai – kodėl verta juos naudoti?

Pradėkime nuo pačios šveitimo koncepcijos. Mechaninis pilingas (t.y. šveitimas) - tai priežiūros priemonė su šveitimo dalelėmis, kurių pagrindinė funkcija - mechaniškai pašalinti negyvos odos ląsteles ir atskleisti lygią, skaisčią odą, kuri geriau įsisavina kosmetikos gaminių maistines medžiagas ir yra mažiau linkusi į spuogų atsiradimą. Šveičiamojo faktoriaus vaidmenį gali atlikti: cukraus kristalai, druska, maltos vaisių sėklos, kavos tirščiai, perlitas arba susmulkinti grūdai, pvz., linų sėmenų. Jei norite daugiau sužinoti apie pirmuosius du šveitiklių tipus, būtinai peržiūrėkite mūsų straipsnį „Cukraus ir druskos šveitiklis. Kuo jie skiriasi?”.

Turėtumėte žinoti apie šiuos šveitiklių naudojimo pranašumus:

  • Šveitimas padeda prižiūrėti odą. Suteikia aksominio švelnumo ir lygumo. Jei ant rankų, sėdmenų ar nugaros atsiranda išsausėjusių spuogų, žinote, koks nemalonus tai yra jausmas. Be to, žmogaus oda kur kas efektyviau pasisavina vertingas medžiagas, esančias kosmetikos formulėse, jei jos nepadengia negyvų ląstelių sluoksnis – jie gali užkimšti plaukų folikulų angas (įaugę plaukeliai po skutimosi – pažįstama tema?) ir kimšti poras, o tai savo ruožtu prisideda prie spuogelių ir netobulumų susidarymo.
  • Šveitimas gerina mikrocirkuliaciją. Masažas su šveičiamomis dalelėmis padeda išvengti tirpimo bei kojų ir rankų šalčio pojūčio, taip pat išsiplėtusių kapiliarų atsiradimo. Jei jūsų kūnas jaučiasi pavargęs, be gyvybės ir energijos, šveitimas padės jį atgaivinti ir pagerinti kraujotaką organizme – taip pat po sunkios treniruotės, intensyvaus pasivaikščiojimo ir tiesiog po kiekvienos įprastos sunkios dienos.
  • Šveitikliai pasižymi atpalaiduojančiomis ir aromaterapinėmis savybėmis. Nusprendus panaudoti šveitiklį, pabandykite pasirinkti tokį, kuris ne tik nušveičia epidermį, bet ir lepina savo kvapu. Šveitiklių gamintojai šiam tikslui naudoja kvapiąsias kompozicijas (parfum): sintetines arba natūralias, gaunamas iš gėlių, vaisių, žolelių ir prieskonių. Formulėje esančių aromatų dėka priežiūros ritualas teikia naudos ne tik odai, bet ir psichikai. Eteriniai aliejai atpalaiduoja ir veiksmingai gerina nuotaiką, mažina stresą ir nervingumą.
  • Šveitikliai taip pat turi senėjimą stabdantį poveikį. Reguliarus šveitimas palaiko ląstelių atsinaujinimą – senas, pavargusias, negyvas ląsteles pakeičia jaunos. Tai suteikia gaivumo, stangrumo, švytėjimo ir švelnumo efektą. Jei formulėje yra vertingų aliejų (pvz., kokosų, saldžiųjų migdolų, simondsijų) ir sviestų (pvz., taukmedžio), šveitimas papildomai maitina kūną ir užbaigia priežiūrą, išsaugo maistines medžiagas odoje.

Kada atlikti šveitimą – ryte ar vakare?

Oda mėgsta reguliarumą. Norint pasiekti geriausių rezultatų, šveitimą reikia kartoti maždaug du kartus per savaitę. Kokiu laiku tai daryti? Patogiausia tai bus daryti vakare, kai eisite į dušą ar vonią. Šveičiamosios dalelės padės atsikratyti sebumo pertekliaus, susikaupusių nešvarumų ir negyvos odos ląstelių nuo kūno paviršiaus po visos dienos įvairių reikalų, aktyvumo ir kontakto su ore cirkuliuojančiais alergenais ar užterštu oru. Tai taip pat geras laikas atsipalaiduoti namuose.

Ar galima šveitiklį naudoti ryte? Tikriausiai susimąstote, kaip saulės spinduliai ir šveitiklių naudojimas susiję vienas su kitu. Po šveitimo oda gali būti jautresnė – jei po pilingo planuojate būti saulėje, patikrinkite, ar priemonėje nėra fotosensibilizuojančių savybių turinčių ingredientų, tokių kaip eteriniai aliejai: kedrų, levandų, vanilės, sandalmedžio ir/ar augalų ekstraktų: ramunėlių ar medetkų. Visų pirma atminkite, kad kremą nuo saulės tikrai reikėtų naudoti ištisus metus, kad sumažintumėte odos vėžio riziką – drabužiai taip pat yra praktiškas pasirinkimas, tačiau tikrai ne bet kokiam orui ir temperatūrai.

O kaip su šveitimu skutimosi kontekste? Kuris momentas bus patogiausias siekiant geriausių rezultatų? Laimei, šia tema parašėme tikrai išsamų tekstą, „Odos šveitimas – prieš ar po skutimosi?”. Maloniai kviečiame!

Natūralūs šveitikliai – privalumai ir trūkumai

Gerai, pradėkime nuo trūkumų:

... Oi, čia tuščia :) Tiesa ta, kad natūralūs šveitikliai kūnui suteikia daug naudos, o galimas poveikis po preparato naudojimo, kuris sukelia nepasitenkinimą, priklauso nuo jūsų odos ir jos jautrumo laipsnio. Todėl pradžioje verta išbandyti formulę ant nedidelio odos lopinėlio, prieš tepant šveitikliu visą kūną. Kiekviena kosmetikos priemonė gali sukelti alergiją, nes kiekvienas organizmas yra skirtingas. Taip pat atminkite, kad jei kenčiate nuo aknės, mechaninio šveitiklio naudojimo temą verta aptarti su dermatologu.

O kokie yra privalumai? Čia panaudosime konkretų pavyzdį, kad geriau parodytume teigiamus natūralių formulių aspektus.

„Sūrios levandos“ – druskos šveitiklis, kurį siūlo „Cztery Szpaki“ parduotuvė yra tobulas kandidatas. Verta pažvelgti į pagrindines sudedamąsias dalis ir atskirų žaliavų funkcijas:

  • Jūros ir Himalajų druskos – turi šveičiamąjį poveikį, t.y. nušveičia negyvą epidermį. Jie kovoja su kūno paviršiuje esančiais mikrobais ir padaro odą maloniai švelnią.
  • Kokosų ir saldžiųjų migdolų aliejai – maitina, ramina ir regeneruoja. Tai visiškai natūralios žaliavos, lengvai stiprinančios odos hidrolipidinį barjerą.
  • Taukmedžio sviestas – maitinamasis ingredientas, atsakingas už epidermio maitinimą ir regeneraciją bei skatinantis smulkių žaizdelių gijimą.
  • Mėlynas molis – tonizuoja odą, turi priešuždegiminį poveikį, taip pat atlieka estetinę funkciją – suteikia preparatui patrauklų, romantišką atspalvį.
  • Citrinų ir levandų eteriniai aliejai – ne tik suteikia šveitikliui fenomenaliai gaivų ir kartu raminantį aromatą, jie taip pat malšina uždegimus ir turi antiseptinį poveikį.

Ir visa tai visiškai natūraliai, be gyvūninės kilmės žaliavų. Sūrios levandos“ – druskos šveitiklis gali būti naudojamas reguliariam masažui, papildomai palaikantis anticeliulito procedūras.

Ką naudoti po šveitimo? Kokią kosmetiką naudoti?

Po sąlyčio su šveičiančiomis dalelėmis gali būti pažeistas hidrolipidinis odos sluoksnis. Jei šveitiklis šiek tiek riebesnės formulės, jame esantys aliejai saugo odą, o jei konsistencija kiek sausesnė ir jūsų odai trūksta drėkinimo, po šveitimo patartina papildomai prižiūrėti kūną.

Norint palaikyti gijimo procesą ir uždaryti vandenį odoje, verta naudoti drėkinimą kartu su maitinimu. Tai galite lengvai pasiekti naudodami „Cztery Szpaki“ aliejines formules:

  • Citrininis eukaliptas – energizuojanti aliejų kompozicija kiekvieną priežiūros ritualą pavers maloniu, gaivinančiu bei maitinančiu veiksmu.
  • Kietas kūno losjonas – patogi naudojimo forma kartu su glotninančiu ir regeneruojančiu efektu, pagal „less waste“ principą.
  • „Superblend“ kūno sviestas – paprastas ir veiksmingas, natūralus ir turtingas taukmedžio ir kakavos sviesto bei kokosų aliejaus derinys.
  • Levandos ir ylang – itin lengvas, gaivaus kvapo aliejus, kuris maitina, nepalieka riebaus sluoksnio ir greitai susigeria.
  1. Ko nedaryti po šveitimo?

Po procedūros būtina pasirūpinti odos regeneracija (tam padės pvz. drėkinamasis kremas, kuriame bus hialurono rūgšties ir okliuzinių gaminių, apie kuriuos rašome aukščiau). Jei po šveitimo atsiranda odos deginimo pojūtis arba odą niežti, tai gali reikšti, kad esate alergiški vienai iš sudedamųjų dalių. Tokiu atveju reikėtų nustoti vartoti gaminį, o pasireiškus stipriai reakcijai, kreiptis į specialistą, kuris parinks kremą ar tepalą šiems simptomams sušvelninti.

Depiliacija ir skutimasis iškart po šveitimo taip pat gali sukelti odos dirginimą. Klausykitės savo kūno ir pamažu išbandykite naujas formules. Esant labai jautriai odai, po šveitimo geriau rinktis švelnią kosmetiką, be dirginančių konservantų, stiprių kvapiųjų medžiagų ir stiprių rūgščių. Taip pat nerekomenduojama naudotis soliariumu ir būti saulėje.

Rūgštiniai pilingai – kada naudoti?

Be mechaninių, yra ir skystų pilingų, tokių kaip „Alpinė liūtpėdė“ rūgštinis serumas iš „Cztery Szpaki“ pasiūlymo.

Tai veido odai skirtas preparatas, kurio užduotis yra švelniai nušveisti naudojant migdolų ir laktobionines rūgštis (daugiau apie įvairias rūgščių rūšis galite pasiskaityti mūsų tinklaraščio straipsnyje „AHA, BHA ir PHA rūgštys”. Padeda esant tokioms problemoms kaip: netolygus odos atspalvis, spalvos pakitimas, nedideli randai, susikaupusios negyvos odos ląstelės, pablukusi veido spalva, pirmieji senėjimo požymiai ir suglebimas.

Kokias priemones naudoti po rūgštinio šveitimo? Kaip prižiūrėti odą?

Po rūgštinio šveitimo gali atsirasti paraudimas. Iš karto po procedūros oda dar neturi pilnai išsivysčiusio apsauginio sluoksnio. Apsvarstykite galimybę įsigyti raminančių, gaivinančių gėlių dulksnų. Tiesiog užpurkškite jas ant veido, kad laikinai numalšintumėte sudirginimą. Svarbu nepamiršti, kad veidą reikia tepti stipria apsauga nuo saulės (tai ne tik apsaugos nuo odos vėžio, bet ir užkirs kelią senėjimo procesui), pvz., SPF kremą, pieštukinį preparatą ar pudrą su aukštu filtru.

Galbūt svarstote, ar po šveitimo tepti veidą kremu. Atsakymas skamba: tikrai taip! Jei jūsų oda yra reaktyvi, linkusi į paraudimą, naudokite jautriai odai skirtą kremą. Kad oda gautų visus reikalingus vitaminus ir maistines medžiagas, reikia naudoti aukštos kokybės kremus (ieškokite antioksidantų, keramidų, pantenolio ar glicerino). Ieškant geriausios priemonės verta perskaityti - „Geras drėkinantis kremas. Kuo turėtų pasižymėti?”.

O kalbant apie spalvotą kosmetiką – jei būtina, pasirinkite švelnų tonalinį kremą, kuris neužkimš porų, bet leis odai laisvai kvėpuoti.