Návrat k článkom

Muilas ypatingoms užduotims - gausybė muilo gabalėlių, dar daugiau galimybių

Nėra kitos tokios elementarios kosmetikos priemonės kaip muilas – be jo tikriausiai niekas neįsivaizduoja kasdienės priežiūros. Renkantis muilą, dauguma žmonių iš karto pagalvoja apie rankų priežiūrą – norėtume tai pakeisti, nes manome, kad muilai (ypač skirti ypatingoms užduotims) tinka kasdienei ne tik rankų, bet ir veido, barzdos, plaukų ir viso kūno priežiūrai. Mes galvojame apie mūsų planetą, todėl dirbame vadovaudamiesi zero waste principu ir pasikliaujame natūraliais ingredientais, sutelkdami dėmesį į gamtos gėrybes. „Cztery Szpaki“ pasiūlyme rasite daugybę įdomių kvapų ir įvairaus poveikio natūralių muilų. Tačiau juos vienija natūralūs ingredientai, muilai yra augalinio aliejaus ir sviesto pagrindu – jų rasite kiekvienoje mūsų kosmetikoje. Žemiau aprašėme kai kuriuos mūsų muilus, skirtus specialioms užduotims.

Muilas veidui? Muilas „Anglis“ ir muilas „Degutas“

Svarstote, kokį veido muilą geriausia naudoti? Rekomenduojame jums mūsų muilą „Anglis“. Gaminiai su aktyviąja anglimi yra populiarūs jau keletą metų. Juodas muilas su anglimi puikiai tiks kasdienei probleminės odos priežiūrai. Rekomenduojame jį, jei kovojate su seborėjiniu dermatitu, daugybe inkštirų, taip pat kitas problemas turinčiai odai. Kodėl? Štai kaip tai veikia odą: 

- Valymas ir absorbcija: Aktyvuota anglis – tai specialiai apdorota medžio anglis arba kokoso medžio anglis, kurios paviršius yra labai didelis, o struktūra yra porėta. Todėl jis sugeba sugerti nešvarumus ir toksinus iš odos paviršiaus. Giliai valo poras, pašalindamas sebumo perteklių, nešvarumus ir negyvas odos ląsteles.

- Riebios odos kontrolė: Aktyvuota anglis gali padėti reguliuoti odos riebalų gamybą. Jis veikia sugerdamas sebumo perteklių, kuris yra vienas iš pagrindinių riebios odos ir užsikimšusių porų veiksnių. Reguliarus muilo su aktyvuota anglimi naudojimas gali padėti palaikyti odos riebalų pusiausvyrą.

- Apsaugo nuo spuogų atsiradimo ant veido: Dėl savo valomųjų ir antibakterinių savybių muilas su aktyvinta anglimi gali padėti išvengti spuogų ir aknės atsiradimo. Pašalina nešvarumus ir riebalų perteklių, kurie dažnai yra susiję su spuogų susidarymu. Be to, aktyvuota anglis taip pat gali veikti kaip antibakterinė priemonė, ribodama bakterijų, atsakingų už spuogus, augimą.

- Odą gaivinantis poveikis: Muilas su aktyvuota anglimi atgaivina odą. Panaudojus jį oda gali jaustis išvalyta, atgaivinta ir atjaunėjusi.

Dar vienas puikus veido muilas, ypač esant odos problemoms yra muilas „Degutas“. Jo formulė sukurta ypač asmenims, kurie kovoja su tokiomis problemomis kaip seborėjinis dermatitas, pleiskanos, psoriazė ar egzema. 

Štai kaip degutas veikia odą:

- Antibakterinis ir priešuždegiminis poveikis: Degutas turi antibakterinių savybių, kurios padeda kovoti su bakterijomis ant odos. Jis taip pat turi priešuždegiminių savybių, ramina odos sudirgimus. Gali labai praversti esant aknei, psoriazei, atopiniam dermatitui ir kitoms odos ligoms, kurios yra susijusios su pernelyg dideliu bakterijų augimu ar uždegimu.

- Perteklinės sebumo sekrecijos kontrolė: Degutas gali padėti reguliuoti odos riebalų gamybą. Riebalų perteklius dažnai yra susijęs su riebia oda ir porų užsikimšimu, o tai skatina spuogų atsiradimą. Jis sugeria riebalų perteklių ir mažina jų susidarymą.

- Valymas ir šveitimas: Degutas turi valomųjų savybių, kurios padeda pašalinti nešvarumus ir negyvas odos ląsteles. Gali padėti nušveisti odą, pagerindamas jos tekstūrą ir šviesumą. Veikia taip pat kaip natūrali priešseborėjinė priemonė, padedanti išvalyti užsikimšusias poras.

- Gydymas: Degutas taip pat turi gydomųjų savybių. Gali padėti numalšinti odos sudirgimus, numalšinti niežulį ir palaikyti odos regeneracijos procesus. Jis gali būti ypač naudingas esant nedideliems žaizdelėms, įbrėžimams, vabzdžių įkandimams ir kitiems nedideliems odos pažeidimams.

Natūralus deguto muilas padeda sumažinti spuogelių ir inkštirų skaičių. Ši kosmetikos priemonė gerai išvalo odą, ramina sudirgimus ir mažina sebumo gamybą, todėl mažina uždegimus. Panaudojus deguto muilą, oda pastebimai išlyginama. Muilo gamyboje naudojamas beržo degutas pasižymi antiseptinėmis, dezinfekuojančiomis ir niežulį mažinančiomis savybėmis. Jis padeda kovoti su pleiskanomis, parazitinėmis ar grybelinėmis infekcijomis. Deguto muilas tinka kaip kosmetinė priemonė veidui, kūnui ir plaukams plauti.

Natūralus šveičiantis muilas – „Serbentai“ bei „Braškė ir verbena“

Kiekvienai odai karts nuo karto reikia giluminio valymo – tam galime naudoti ne tik šveitiklius, bet ir šveičiamuosius muilus. Tokių supergalių mūsų pasiūloje turi serbentų bei braškių ir verbenų muilai. Dėl vaisių sėklų gaminyje maudymosi metu atliksime ir kūno masažą, o štai keletas priežasčių, kodėl šveitimas yra naudingas jūsų odai:

– Negyvų odos ląstelių šalinimas: Šveitimas padeda pašalinti negyvas odos ląsteles nuo odos paviršiaus. Negyvos odos ląstelės gali sukelti šiurkštumą, netolygų odos atspalvį ir užkimšti poras, o tai gali sukelti inkštirų ir spuogų. Reguliarus negyvų odos ląstelių šalinimas per šveitimą leidžia atskleisti sveikesnę ir spindinčią odą.

- Odos tekstūros gerinimas: Šveitimas gali pagerinti odos tekstūrą, padaryti ją glotnią ir lygią. Pašalinus negyvas odos ląsteles ir stimuliuojant ląstelių atsinaujinimo procesą, galima išlyginti nelygumus, randus ir smulkias raukšleles.

- Odos atsinaujinimo palaikymas: Pilingas stimuliuoja odos regeneraciją, skatina naujų odos ląstelių gamybą. Jis gali pagreitinti žaizdų, randų ir odos pažeidimų gijimo procesą, pagerinti bendrą jos būklę.

- Odos tonuso gerinimas: Reguliarus šveitiklio naudojimas gali padėti išlyginti ir suvienodinti odos atspalvį. Negyvų odos ląstelių šalinimas ir kraujotakos stimuliavimas gali padėti pašviesinti odą ir sumažinti matomas dėmes.

- Kitų priežiūros gaminių veiksmingumo didinimas: Pašalindamas negyvų odos ląstelių sluoksnį, šveitiklis gali padėti kitoms odos priežiūros priemonėms, tokioms kaip drėkikliai ir serumai, geriau įsisavinti. Šių gaminių veikliosios medžiagos gali prasiskverbti giliau ir efektyviau veikti, kad oda būtų sveikesnė.

Zero waste muilas – „Terrazzo“

Mūsų „Terrazzo“ muilas yra tarsi to paties pavadinimo medžiaga – jis susideda iš daugybės atraižų ir nėra dviejų vienodų gabalėlių. Mes nieko nešvaistome, todėl „Terrazzo“ muile rasite kitų mūsų kolekcijos muilų gabalėlių. Šis unikalus muilas turi neįprastą išvaizdą – jis labai spalvingas ir unikalus. Jis ne tik puikiai plauna, jis taip pat yra puiki bet kurio vonios kambario puošmena ar originali dovanos idėja. Kaip ir visuose mūsų gaminiuose, sudėtyje yra natūralūs augaliniai aliejai ir sviestai. Natūralus „Terrazzo“ muilas taip pat papildytas trijų rūšių moliu ir daugybe eterinių aliejų.

Gerai nuotaikai - natūralus muilas „Apelsinas ir rozmarinas“

Šis duetas pravers ne tik virtuvėje, bet ir vonios kambaryje. Natūralus apelsinų ir rozmarinų muilas kvepia nuostabiai ir turi įdomią tekstūrą (dėl džiovintų rozmarinų sluoksnio). Linų sėmenų aliejaus, kokosų aliejaus, alyvuogių aliejaus ir taukmedžio sviesto derinys suteikia odai švelnumo ir spindesio. Ši muilo formulė turi ne tik valomąjį, bet ir stangrinantį poveikį. Apelsinų ir rozmarinų eteriniai aliejai pasižymi stimuliuojančiu poveikiu ir, mūsų nuomone, gerina nuotaiką.

„Išskirtinis kietas prausiklis“

Natūralus „Išskirtinis kietas prausiklis“ neabejotinai yra mūsų muilo dirbtuvės populiariausių muilų reitingo nugalėtojas. Visų muilų karalius gali sėkmingai pakeisti keletą kosmetikos priemonių – vienas muilas gali būti naudojamas kaip muilas kūnui, veido prausiklis, šampūnas, intymių vietų prausiklis ir net kaip priemonė barzdai prižiūrėti. Muilas yra veganiškos kompozicijos, kupinos natūralaus gėrio - sudedamosios dalys yra tapijokos miltai, kakavos sviestas, baltas molis. Šios kosmetikos sudėtyje negalėjo trūkti natūralių sviestų (taukmedžio sviesto, murumuru sviesto) ir (saulėgrąžų) aliejaus.

Muilas plaukams

Dar vienas kosmetinis kubelis, skirtas ypatingoms užduotims yra plaukų muilas. Tikriausiai dauguma pagalvos: palauk, palauk, tikriausiai tai klaida, kalbame apie kietąjį šampūną. Ogi ne. „Cztery Szpaki“ pasiūloje yra ir muilas plaukams ir kietasis šampūnas. Koks skirtumas tarp šių kosmetikos priemonių? Plaukų muilo sudėtyje yra muilintų riebalų, o šampūno - plaunančių priemonių. Abi kosmetikos priemonės yra naudojamos kasdienei priežiūrai ir tinka įvairių tipų plaukams. 

Natūralių muilų rūšys „4 Starlings“ muilo dirbtuvės pasiūloje

Pabaigai pateikiame jums glaustą mūsų pasiūlymo santrauką:

  • natūralūs muilai - yra iš ko rinktis, rekomenduojame tradicinius ir specializuotus muilus (šveičiamieji muilai, muilai skirti odos problemoms)
  • muilas plaukams 
  • natūralūs skysti muilai – tiems, kurių gabalėliai neįtikina, turime skystus muilus ir papildymus – zero waste dvasia ir rūpinimasis planeta yra arti mūsų širdies, todėl mūsų skysti muilai yra supakuoti daugkartinio naudojimo stiklines pakuotes. Juos galite papildyti įsigydami skysto muilo papildymo pakuotes – 2 litrų talpos.