Návrat k článkom

Nerafinuotas taukmedžio sviestas kosmetikos gaminiuose - savybės ir panaudojimas

Taukmedžio sviestas yra išskirtinė žaliava ir neįkainojama kosmetikos priemonė kasdienėje priežiūroje. Jis gali būti naudojamas veidui, plaukams ir kūnui, pakeičiant mažiausiai kelis skirtingus preparatus. Jame gausu maistinių medžiagų, kuriomis noriai dalijasi su oda ir sruogelėmis, kurioms reikia pagalbos. Puikiai tinka visų tipų odai ir gali būti naudojamas kūno priežiūrai nuo pirmųjų gyvenimo dienų. Tobulas, universalus ir visapusiškas kosmetikos gaminys neegzistuoja? Taukmedžio sviestas įrodo, kad tokia priemonė yra.

Grynas taukmedžio sviestas – kokia jo kilmė ir kaip jis gaunamas?

Ši žaliava dar vadinama karité lub galam sviestu. Jis gaunamas iš sviestmedžio (taip pat žinomo kaip Afrikinis sviestmedis), augančio Centrinėje ir Vakarų Afrikoje. Auga savanoje, yra laukinis, o vietiniai gyventojai laiko ji šventu. Sviestmedis yra labai vertingas medis – priešinasi organizuotoms veisimo ir sodinimo iniciatyvoms, todėl yra saugomas ir su juo elgiamasi labai atsargiai. Medis gali gyventi iki 300 metų, o 15-30 metų duoda pirmuosius vaisius, kurie atrodo kaip didelės, geltonai žalios uogos. Taukmedžio sviestas gaunamas iš juose pasislėpusių sėklų.

Taukmedžio sviesto savybės 

Karité sviestas dėl savo turtingos sudėties yra labai veiksmingas ir skirtas atlikti daugybę užduočių. Jame daugiausia yra sočiųjų stearino rūgščių, kitų riebalų rūgščių: palmitino, oleino ir linolo, taip pat alantoino ir vitaminų A, E ir F. Taukmedžio sviestas yra natūralus ir hipoalergiškas, todėl nedirgina, nesukelia alerginių reakcijų, jį gali naudoti kiekvienas. Jo privalumais sėkmingai naudojasi, be kita ko, nėščios moterys ir vaikai, tarp jų ir patys mažiausieji (sviestu galima drąsiai tepti gležną kūdikių ir net naujagimių odą). Koks savybių sąrašas neleidžia praeiti pro taukmedžių sviestą abejingai, ragina kuo greičiau įsigyti šios kosmetinės priemonės pakuotę ir dažnai ją naudoti ?

Taukmedžio sviestas - savybės:

  • intensyviai drėkina viso kūno odą ir apsaugo nuo vandens praradimo
  • stipriai maitina odą ir sutepa ją sveiku bei maloniu būdu
  • kaip natūralus antioksidantas, lėtina senėjimo procesus ir turi raukšlių mažinančių savybių
  • turi priešuždegiminių ir antibakterinių savybių
  • padeda sureguliuoti riebalinių liaukų veiklą
  • pagerina odos elastingumą ir stangrina ją
  • malšina sudirgimus ir uždegimus, palaiko žaizdų gijimą
  • yra natūralus filtras nuo saulės
  • skatina natūralią kolageno gamybą
  • suvienodina odos toną
  • padeda nudegus saulėje, įkandus vabzdžiams, esant lengvam nušalimui, nedideliems žaizdelėms ir nutrynimams; pagreitina lūpų pūslelinės ir bėrimų gijimą, yra priemonė nuo skilinėjančių lūpų ir niežėjimo
  • stiprina plaukų svogūnėlius, saugo sruogelius nuo pažeidimų, regeneruoja plaukų galiukus

Ieškodami taukmedžio sviesto, susidursite su rafinuotu ir nerafinuotu variantu – būtinai rinkitės antrąjį. Rafinuotas taukmedžio sviestas neturi spalvos ir kvapo, o perdirbimo metu netenka daug vertingų medžiagų, todėl jo poveikis tampa silpnesnis ir gali neatitikti su juo susijusių lūkesčių ir vilčių. Nerafinuotas variantas išsaugo visą savo maistinę galią, todėl jūsų odą ir plaukus aprūpins visomis vertingomis medžiagomis.

Taukmedžio sviestą noriai naudoja kosmetikos gamintojai įvairiose odos bei plaukų priežiūros priemonėse. Mes taip pat jį dieviname. Gerbiame ir vertiname jo nepakartojamą poveikį. Būtent todėl karité sviesto yra mūsų šveitikliuose, muiluose, vonios pusrutuliuose, šampūnuose, putėsiuose ir dezodorantuose. Neskaitant to, kad taukmedžio sviestas yra svarbus įvairių gaminių sudedamoji dalis, jį taip pat galima įsigyti atskirai ir šiame vaidmenyje spindi kaip kosmetikos žvaigždė. Šiandien norime Jus paraginti į savo kosmetinę įsidėti gryno taukmedžio sviesto ir kuo dažniau naudotis visais jo privalumais.

Visapusiška priežiūra naudojant taukmedžio sviestą

Tokiais laikais, kai parduotuvių lentynos yra pilnos tūkstančių kosmetikos gaminių, supakuotų į spalvingas pakuotes, o daugelis gamintojų teigia, kad kone kiekvienai kūno daliai reikia atskiro preparato, sunku patikėti, kad vienas gaminys sugeba patenkinti veido, kūno ir plaukų poreikius. Be to, jis pasirūpins antakiais, lūpomis, nagais, padės nudegus, įkandus, strijų ir sauskelnių sukeliamo bėrimo atveju. Iš pirmo žvilgsnio taukmedžio sviestas gali pasirodyti niekuo neišsiskiriantis, tačiau neabejotinai tai yra tikras perlas.

Taukmedžio sviestas veidui

Taukmedžio sviestas tinka visų tipų odai, įskaitant sausą odą. Normaliai, sausai ir jautriai odai sviestą galite naudoti kaip drėkinamąjį veido kremą. Ramina išsausėjusią odą, skatina kolageno gamybą ir lėtina senėjimą. Tai taip pat geras makiažo pagrindas. Jei turite riebią, spuoguotą ar mišrią odą, sviestu patepkite dėmes ir vietas, kuriose oda yra sudirgusi ir paraudusi, kad pasinaudotumėte jo antibakterinėmis savybėmis. 

Kosmetikos priemonė puikiai veikia kaip paakių kremas: suteikia odai elastingumo, mažina tamsius ratilus ir maišelius, mažina mimikos raukšles. Kai jūsų lūpos yra linkusios skilinėti ir jautrios sudėtingoms oro sąlygoms bei besikeičiančioms temperatūroms, ištepkite lūpas taukmedžio sviestu – padės suskeldėjusioms lūpoms ir išsikišusioms odelėms. Iš vienos pusės užtikrins veiksmingą lūpų regeneravimą, iš kitos, suteiks joms solidžią apsaugą. Prie galimų taukmedžio naudojimo būdų sąrašo pridedame pasiūlymą tepti ant antakių ir blakstienų. Šio sviesto dėka pastorinsite blakstienas ir sustiprinsite antakius, taip pat sutramdysite nepaklusnius antakių lankų plaukelius.

Karité sviestas kūnui 

Kaip naudoti taukmedžių sviestą kūno priežiūrai? Pirmoji idėja tikriausiai nestebina: naudokite jį kaip losjoną ar kitą kūno tepimo priemonę. Sustiprins hidrolipidinį sluoksnį, pagerins kraujotaką ir regeneruos odą, o jei turite celiulitą ar strijų – taukmedžio sviestas sumažins jų matomumą ir pagerins odos įtempimą. Būsimos mamos jį naudoja siekdamos užkirsti kelią strijų susidarymui. Jei jums būtina odą drėkinti kasdien, bet tiesiog nenorite tepti priemonės ant odos – įdėkite šiek tiek taukmedžio sviesto į vonią. Reguliariai įtrinkite gaminį į rankas, pėdas, alkūnes ir kelius, nes jis giliai drėkina šias kūno dalis ir išlygina suragėjusį epidermį. Šis sviestas taip pat gali būti naudingas nagams ir odelėms maitinti.

Norėtumėte masažo, bet deja baigėsi aliejus ar losjonas? Ne bėda! Ištirpinkite nedidelį kiekį taukmedžio sviesto (stebėkite, kad sviestas neperkaistų), įlašinkite kelis lašus eterinio aliejaus ir drąsiai masažuokite. Pavasarį ir rudenį, kai saulė dar gana drovi, o UV spinduliuotė gana švelni – taukmedžio sviestas veiks kaip natūralus mažesnio SPF kremas nuo saulės. O vasarą jis puikiai numalšins sudirgusią odą po per ilgo ir intensyvaus deginimosi saulėje. Jei po depiliacijos ar skutimosi oda yra sudirgusi, naudokite taukmedžio sviestą. Jus įkando uodai, ir jūsų oda niežti? Naudokite taukmedžio sviestą. Turite slogą ir nosis parausta nuo dažno šluostymo? Naudokite taukmedžio sviestą. Ši kosmetikos priemonė yra atrama daugelyje situacijų ir akimirkų, o kūno priežiūra naudojant šią kosmetiką yra daug turtingesnė ir efektyvesnė.

Taukmedžio sviestas plaukams

Taukmedžio sviestas yra ne kas kita, kaip kietos konsistencijos aliejus, todėl puikiai tinka plaukams riebaluoti. Verta pridėti, kad jį gali rinktis mažo ir vidutinio poringumo plaukų savininkai ir savininkės, didelio poringumo plaukų atveju greičiausiai nepasiteisins. Taukmedžio aliejus veiksmingai veikia kaip maitinanti plaukų kaukė – sviestą galite tepti ir palikti 15 min., valandą ar visą naktį. Jei jūsų galvos oda sausa, sudirgusi arba jus kamuoja pleiskanos, preparatu ištepkite ir odą. Kai turite vos kelias minutes ir norite padėti sausoms sruogoms – ištepkite plaukus taukmedžio sviestu nuo ausų aukščio iki galiukų ir palikite keletą akimirkų kaip kondicionierių, tada kruopščiai išplaukite sruogas šampūnu. Kosmetikos priemonė gerai saugo galiukus, šiuo tikslu ją verta naudoti ypač vasarą deginantis ir maudantis sūriame vandenyje. Apsaugos plaukus nuo sudėtingų išorinių veiksnių ir suteiks jiems malonaus švelnumo.

Natūralus "Four Stralings“ muilo dirbtuvės taukmedžio sviestas 

Norite išbandyti taukmedžio sviestą? Ar norite jį turėti po ranka namuose ir pasiimti į keliones? Mūsų asortimente rasite aukštos kokybės nerafinuoto taukmedžio sviesto. Jis pasižymi unikaliomis savybėmis, maistinės medžiagos užpildo iki pat pakuotės krašto, o kadangi esame prie pakuotės – taukmedžio sviestą supilame į praktišką, patogią skardinę. Ji yra atspari pažeidimams (tai svarbus klausimas keliaujant), o išnaudoję turinį, skardinę galėsite panaudoti įvairiais būdais, pvz., laikyti joje kietą šampūną arba muilą.

Prieš pasirodant mūsų parduotuvių lentynose tam tikram taukmedžių sviestui, gautam šaltuoju būdu, išbandėme žaliavas iš daugybės platintojų. Išsirinkome tą sviestą, kuris, mūsų manymu, buvo geriausias. Jūsų balsai ir nuomonės patvirtina, kad tai buvo labai geras pasirinkimas. Natūrali kosmetika yra subtilaus kvapo, lengvai susigeria, nepalieka riebaus sluoksnio ir kiekvieną kartą naudojant suteikia viską, kas geriausia.

Taukmedžio sviestas kartu su kokosų aliejumi ir kakavos sviestu yra vienas iš trijų „Super Blend“ sudedamųjų dalių – mūsų turtingos kūno priežiūros priemonės. Visi šio gaminio herojai čia pasirodo nerafinuotoje versijoje, o kaip trijulė jie yra gausus daugelio vitaminų ir mineralų šaltinis. Ant odos užteptas sviestas apgaubs jus kokoso ir kakavos natomis. Natūralus kvapas yra neįkyrus ir diskretiškas, o kartu suteikia labai malonių pojūčių. „Super Blend“ turėtų būti naudojamas pakaitomis su taukmedžio sviestu, kad būtų visiškai išnaudotos abiejų kosmetikos priemonių priežiūros potencialas.