Návrat k článkom

Pabuskite iš žiemos snaudulio ir atraskite kūno priežiūrai skirtus „Pavasario putėsius“.

Prasidėjęs pavasaris ir saulėtos dienos daugelį mūsų pažadina iš žiemos letargijos. Stiprėjame, energijos vis daugėja, bet staiga pasirodo, kad oda ir plaukai po šios kelių mėnesių hibernacijos atrodo ne itin patraukliai. Pats laikas pradėti kūno puoselėjimo procedūras! Pasirūpinkite sistemingomis priežiūros procedūromis, tinkama rutina ir rinkitės lengvesnę kosmetiką, puikiai tinkančią pavasariui. Kokią? Šiandien patarsime, kaip pasirūpinti sveika ir švytinčia kūno odos išvaizda.

Neretai atrodo, kad žiema nesibaigs arba truks bent kelis kartus ilgiau nei rodo kalendoriaus puslapiai. Saulės trūkumas, nepakankamas sniego kiekis, trumpa diena ir gausūs pilkų debesų pūkai gali varginti ir veiksmingai sumažinti gyvybinės energijos lygį. Šis metų laikas dažnai yra iššūkis gyvybinėms jėgoms, tačiau ne tik joms - tai taip pat daug pastangų reikalaujantis laikas veidui, kūnui ir plaukams. Tuo metu oda ir sruogos yra veikiamos labai dažnų temperatūros svyravimų ir pernelyg sauso oro patalpose. Jie taip pat yra reguliariai veikiami vėjo, šalčio, lietaus ir sniego. Mes dažnai per mažai judame, per mažai laiko praleidžiame lauke ir valgome mažiau sveiko maisto. Dėl šios priežasties po kelių mėnesių oda yra daug silpnesnės būklės. Tuomet jai reikia švelnumo, dėmesio ir priežiūros, o pirmieji pavasario saulės spinduliai – pats tinkamiausias metas tuo pasirūpinti.

Kūno priežiūra pavasarį: šveitimas

Pavasarinės odos priežiūros principai turėtų atsižvelgti tiek į jos sveikatos ir savijautos, tiek į išvaizdos gerinimą - juk sparčiai artėja iškirpčių, suknelių ir šortų metas. Odos priežiūra po žiemos apima visų pirma šveitimą, drėkinimą ir maitinimą.

Įgyvendinti pirmąjį žingsnį (o gal labiau – sistemingai atlikti) padės „Cztery szpaki“ kūno šveitikliai. Mechaninis šveitiklis atneša odai daug naudos: nuo negyvo epidermio šveitimo per odos aprūpinimą deguonimi ir toksinų pašalinimą iš organizmo iki kūno stangrumo, glotnumo ir švelnumo. Tai taip pat puikus būdas išvalyti odą ir užtikrinti tolygų odos toną. Šveitimą atlikite kartą ar du per savaitę. Nepamirškite, kad reguliarumas yra daug veiksmingesnis nei retkarčiais pasitaikantys protrūkiai. Nekukliai galvojame (turime ir daugybę įrodymų), kad su mūsų šveitikliais daug lengviau išlaikyti reguliarumą, nes kiekvienas jų giliai drėkina odą ir kvepia nepaprastai gerai. Turime pasiūlymų įvairių kvapų natų mėgėjams: braškių, rozmarinų, rožių, mėtų, cinamono, levandų, slyvų ar eukalipto. Preparatų užtenka ilgam laikui, jie iki kraštų pripildomi maistinėmis medžiagomis ir supilstomi į stiklinius indelius. Kiekviena iš priemonių puikiai valo odą, o be to cukraus šveitikliai gali būti sėkmingai naudojami jautriai odai. Tai absoliučiai būtinas gaminys jūsų pavasarinėje kosmetinėje. Jei susidomėjote šia tema ir norite sužinoti daugiau apie neįkainojamą šveitiklių vaidmenį, skaitykite straipsnį apie cukraus ir druskos šveitiklių skirtumus

Geriausia pavasarinė kosmetika kasdienei odos priežiūrai: drėkinimas

Dabar pereiname prie antrosios misijos - drėkinimo ir maitinimo. Čia taip pat pristatome paruoštą receptą. Turime trijų tipų kūno preparatus: sviestai, raminantys labai išsausėjusią odą, purūs, lengvi, maitinantys kūno putėsiai ir akimirksniu įsigeriantys aliejai. Šiandien norime jums papasakoti šiek tiek daugiau apie paskutinius du produktus.

Purūs kūno putėsiai

Verta derinti odos priežiūrą pagal sezoną, atsižvelgiant į oro sąlygas ir su tuo susijusius iššūkius. Žiemą puikiai pasiteisina sodrios formulės, kurių užduotis – sukurti ant odos švelnią plėvelę, apsaugančią nuo šalčio, išsausėjimo ir įvairių nepalankių išorinių veiksnių. Atėjus pavasariui norisi keliems mėnesiams atidėti į šalį riebius linimentus (išskyrus taukmedžio sviestą, kurį įvairiomis aplinkybėmis verta naudoti ištisus metus) ir rinktis lengvus preparatus, tačiau tuo pačiu neatsisakyti tinkamo odos drėkinimo ir regeneracijos. Čia į pagalbą ateina mūsų kūno putėsiai.

Kai sukūrėme pirmuosius putėsius, labai tuo didžiavomės. O kadangi šis gaminys buvo labai šiltai priimtas, pasirūpinome jam tinkama kompanija ir šiuo metu siūlome net keturis tokius gaminius. Kiekvienas jų turi nuostabią, netgi priklausomybę sukeliančią tekstūrą, primenančią plaktą grietinėlę. Susilietus su šilta oda, kosmetinė priemonė pasikeičia į aliejų, kuris gerai pasiskirsto ir greitai įsigeria. Pavasarinė odos priežiūra su tokia priemone yra ne tik efektyvesnė, bet ir daug malonesnė.

Pavasariniai kūno putėsiai

O jei kalbame apie pavasarį, pirmiausia susipažinkite su Pavasariniais kūno putėsiais. Jų receptūra susideda iš natūralių veikliųjų sudedamųjų dalių ir žaliavų, kurios yra naudingos odai. Preparato pagrindą sudaro taukmedžio sviestas, kakavos sviestas ir aliejai: kokosų, saulėgrąžų, avokadų ir vynuogių sėklų. Ši kompozicija garantuoja vertingų vitaminų, riebalų rūgščių ir polifenolių užtikrinimą. Putėsiai palaiko atitinkamą odos drėkinimo lygį, maitina ir regeneruoja ją. Taip pat apsaugo ją nuo laisvųjų radikalų poveikio bei kenksmingų medžiagų prasiskverbimo iš aplinkos ir lėtina senėjimo procesą. Kosmetikos priemonė ramina ir minkština odą bei sugrąžina jos natūralią spalvą bei suteikia sveiką išvaizdą. Putėsiuose esantys eteriniai aliejai gerina odos elastingumą, palaiko ją kovojant su celiulitu, malšina uždegimus ir padeda prižiūrėti spuoguotą odą. Be to, jie yra atsakingi už subtilų kvapą, kuriame keli skirtingi akordai sudaro įdomią ir malonią kompoziciją. Žaliosios citrinos eterinis aliejus ir bergamočių eterinis aliejus suteikia gaivinančių, energijos suteikiančių natų, rožmedžio eterinis aliejus prideda šiek tiek saldumo, tuo tarpu kadagio eterinis aliejus turi medienos ir prieskonių aromatą, suteikiantį kvapui gilumo. Ši nuostabi, lengva kaip debesėlis kosmetikos priemonė puikiai tinka pavasariniams priežiūros ritualams. 

Kitų kvapų natų putėsiai

O jei jums patinka šio gaminio koncepcija, konsistencija ir gera sudėtis, bet kvapas nelabai tinka būtent jums, galite rinktis dar iš trijų putėsių kvapų. „Braškių ir verbenų“ kūno putėsių veikimo pagrindas yra taukmedžio sviestas, kokosų aliejus, saldžiųjų migdolų aliejus, abrikosų sėklų aliejus ir braškių sėklų aliejus, kurių dėka produktas drėkina, maitina ir lygina odą, taip pat malšina uždegimus. Puikiai tinka pavasariui ir vasarai, nes yra saldaus ir gaivaus kvapo, už kurį atsako verbenų ir vanilės eteriniai aliejai. Aštresnių natų gerbėjoms ir gerbėjams rekomenduojame kūno putėsius „Kanapės ir apelsinai“ bei „Cinamonas su vanile“ – pažįstame asmenis, kurie juos naudoja ištisus metus, ne tik rudenį. Pirmoje iš kosmetikos priemonių yra taukmedžio sviestas, kanapių aliejus, sėmenų aliejus, argano aliejus ir kokosų aliejus, o eteriniai aliejai: apelsinų, mandarinų ir imbierų yra atsakingi už energingą ir šildantį kvapą. Antrasis gaminys kvepia aštriais prieskoniais, dėl cinamono ir vanilės eterinių aliejų. Jo maistines, drėkinančias ir minkštinančias savybes užtikrina taukmedžio sviestas, kokosų aliejus, jojobos aliejus, sėmenų aliejus ir rapsų aliejus. Išsirinkite jums artimiausią aromatą ir pasirūpinkite savo odos sveikata bei spindinčia išvaizda.

Nepaprastai lengvi kūno aliejai

Tiems, kurie nemėgsta kietos konsistencijos kosmetikos, o labiau skystas formules, turime itin lengvų kūno aliejų. Užtenka ilgam, patogūs naudoti, o kaip gi jie kvepia! Pavasarinei odos priežiūrai geriausia rinktis  „Apelsinų žiedų ir mandarinų“ aliejų – jo aromatas gaivina, suteikia energijos, stimuliuoja. Puikiai dera su šiuo metų laiku, kai staiga norisi daugiau, o galva ir kūnas veržiasi veikti. Mūsų naujovė taip pat kvepia nepaprastai gaiviai: aliejus „Citrininis eukaliptas“. Pavadinime esantys eteriniai aliejai – citrininis eukaliptas ir citrinos – suteikia geros nuotaikos, o jų aromatas ant odos išlieka daugybę valandų.

Jei mėgstate ramesnius ir švelnesnius aromatus, greičiausiai jums labiau patiks „Levandų ir ylang“ aliejus. Kvepia gaiviai, gėlėmis, subtiliai. Ramina ir padeda išlaisvinti kūne susikaupusią įtampą. O pavyzdžiui „Slyvų ir vanilės“ aliejus apgaubia šiltomis, saldžiomis natomis, tarp kurių patyrusios nosys gali pajusti vanilės ir marcipano akordus. Aliejus vadiname nepaprastai lengvais, nes jų formulė, viena vertus, yra sodri ir labai maitinanti, kita vertus – nepalieka riebaus sluoksnio ant odos, o priemonė labai greitai įsigeria. Visi šio gaminio variantai yra sukurti remiantis brangiais, vertingais aliejais, kurie visapusiškai rūpinasi oda ir suteikia jai spindesio. Juose rasite, pavyzdžiui, frakcionuoto kokosų aliejaus, saldžiųjų migdolų aliejaus ir simondsijų (jojoba) aliejaus o taip pat – priklausomai nuo versijos – vynuogių aliejaus, arbūzų sėklų aliejaus, slyvų sėklų aliejaus, Abisinijos aliejaus bei buriti aliejaus. Tai labai turtinga ir labai maistinga kosmetikos priemonė.

Pavasarinis odos detoksikavimas – ką dar galite padaryti?

Odai ir savijautai pavasario pradžioje taip pat padės masažai. Jie ne tik malonūs, atpalaiduoja, mažina stresą ir nuovargį, bet ir teigiamai veikia kūną. Jie stimuliuoja kraujotakos sistemą, todėl maitina ir regeneruoja audinius. Palaiko organizmo valymosi procesą, gerina odos stangrumą ir mažina celiulito matomumą, taip pat didina organizmo imunitetą, o tai ypač svarbu žiemos ir pavasario sandūroje, nes dažnai padidėja rizika susirgti (laimei, norint išgydyti daugelį šių infekcijų, ir grįžti prie formos, pakanka naminių gydymo priemonių). Jei jūsų nugara yra linkusi į nedidelį uždegimą – vieną ar du kartus per dieną galite nuvalyti ją antibakteriniu toniku, skirtu spuoguotai odai. Kūno masažui nuosekliai rekomenduojame mūsų jausmingą seriją „Meilė“

Be priežiūros veiksmų, taip pat rūpinkitės kitomis sritimis ir įpročiais. Pereikite prie lengvesnės, daug maistinių medžiagų turinčios dietos su daugybe daržovių, vaisių ir neskaldytų grūdų. Sumažinkite kavos puodelių kiekį, gerkite daug vandens ir žolelių arbatos. Išnaudokite visas galimybes jausti saulės spindulius ir suteikite savo kūnui aktyvių užsiėmimų lauke. Tai laikas, kai galite nuvalyti dulkes nuo dviračio, riedučių ar paspirtukų ir daugiau judėti. Prieš nukreipdami veidą į saulę, būtinai patepkite jį apsauginiu kremu nuo saulės, kad odai netektų vėliau susidurti su dirginimu ir priešlaikiniu senėjimu. Rūpinkitės savo oda, kūnu ir protu ir kuo daugiau mėgaukitės pavasariu!